Jul 28, 2015

Assalamualaikum..

Nak ngintai sawang je nih kat sini. Salam Aidilfitri~~~


Apr 22, 2015

Project Runway #yeke

Assalamualaikum.. ~~


Kembali bersua untuk entry ke-3 pada tahun 2015 ini. Entry ini berbaur macam-macam jadi sila alihkan perhatian anda jika tidak dapat menghadam. Lol~

Disebabkan suka menonton rancangan televisyen project runway suatu ketika dahulu *beberapa tahun lepas* tak sangka pulak keinginan dan obsesi(consider) untuk membuat sendiri rekaan sukehatilalala terhasil. Sekadar memenuhi keinginan hati. Jadi terhasil lah di antara nya


Niat di hati nak buat dress sekali tersalah measurement jadi terpaksa dibatalkan niat itu lalu di alter dan mampu terhasil blouse sahaja, Haks








Okayh ni baru betul dress pertama yang menjadi  #lahkot. Dua2 ni tak sempat nak memakai nya secara rasmi lagi. Saje menghiasi ruangan wardrobe je. Boleh??


 Haaa.. yang ni dah dirasmikan. Pergi kenduri. Kita kalau nak jimat, harus lah keatif mix dan match je ape2 yang ade. Boleh buat pergi kenduri, jalan2 rumah saudara, pakai pergi rumah jiran sebelah #punbolehhhh. >.<

keyboardnote : dengan izin-Nya kita berada di sini...


Mar 16, 2015

Bumi Kenyalang || #dalamkenangan

Sedikit coretan serta kenangan mewarnai kehidupan yang sempat di rakam. Seketika berada di sana. 


Program.... Boleh baca di situ ye. Haks 
Kiri Fakulti Tercinta. #fakultiekonomidanperniagaan. Eh kenapa takde orang, Lol
Kanan Water Tower #salahsatutrademarkunimas

Program ketika bersama PERSADA.. Ala-ala Cameron highland. 

Teman-teman seperjuangan.... Program bersama........ 


Notakeyboard : Tidak mengikut kronologi

Feb 13, 2015

It's been TwoThousandFifteen

Assalamualaikum~ Salam 1436H

Duaribuempatbelas..

Jumaat yang penuh berkat. Ketika menaip di sini, segala kenangan dan pengalaman pada tahun 2014 diimbas secara pukal tanpa kronologi yang tepat. Haih

Ya.. sekarang 2015. Nombor yang akan bertukar setiap tahun. Seperti kita yang tidak boleh menafikan pertambahan umur. Err. Seriously sangat lamaaaaaaa tidak menaip di sini menekan "publish post". Ke-janggal-an pastilah berlaku kan. 2014 dibiarkan berlalu tanpa satu entry pun. Walhal 2013 dan 2012 seketul dua sahaja. Blog yang boleh diibaratkan seperti Hidup Segan Mati Tidak Mahu. Tetapi tetap lah di hati blog yang menjadi saksi zaman kegemilangan beberapa tahun yang lalu. 
Ahah zaman kegemilangan sudah berlalu, sekarang hanya lah zaman menuju kehidupan yang berliku-liku dan pancaroba. Dunia nyata yang memerlukan kekuatan untuk terus melangkah mencapai matlamat hakikat kehidupan. *slot falsafah kejap*

Okey berbalik kepada kemunculan di tahun 2015 ini. Sebenarnya memang ada kekuatan sedikit untuk mengaktifkan kembali kerana di seru. Cuma tak berkesempatan menaip. Haha. Jadi lepas ni diharap penulisan menjadi semakin matang tatkala umur sudah dikira matang *yeke?*. Dah empat tahun melepasi zaman kemeriahan blog(2010-2011). Cuba bayangkan umur dulu 21, sekarang ditambah empat tahun. *Tak payah nak bayangkan sangat padahal fakta*

Apa-apa pun kita buang yang keruh ambik yang jernih. Hidup ini umpama roda. Tidak selalu nya kita di atas dan tidak juga selalu di bawah. Kita yang mencorakkan hidup kita. Kepada rakan2 blog se-zaman sape yang masih aktif, boleh la angkat tangan. Nak buat statistik sikit nih. Hikhik~

..
..
[Al-Fatihah buat Tuan Guru Nik Aziz yang telah pergi meninggalkan seisi dunia malam tadi.]