Sep 28, 2011

White Fixie

As-salam~


Walaupun arini ari rabu, aku x bole jugak nak buat 'Wordless Wednesday'. #sapeSuruhKauBuat 


Baru-baru ni ade program kat tempat aku. Haha x menahan tempat aku. Ade program Sambutan Kemerdekaan. Aktiviti pertame selepas perasmian adalah pelepasan budak2 berbasikal mengelilingi kawasan yang ditetapkan*sebenanye x ingat kat mane. Haha* Dipendekkan cerita, dorang dah abis keliling area yang ditetapkan tu maka kembalilah mereka ke pangkal jalan. Erkkk


Sambil2 aku dengan rakan berjalan ke hulur hilir, terjumpalah sekumpulan pemilik fixie yang baru balik dari Le Tour de Pulau Pinang menjelajah tu. Terjumpa plak fixie kale putih. Ahaha smart weh. Tibe2 tengok kat fon dah ade gamba kat sebelah ni. Muahaha apekah?? Ok tipu, sebenanye aku yang suruh ambikkan gamba. Bole? >.<


Ape-ape je : Eh eh nanti aku bagitau camane keadaan kawan aku yang eksiden tuh. Macam x caye je bole huhahuha lagi. Tapi tu 
la hakikatnye, die gelak2 x kan aku nak serius. Peace ^-^v

Sep 23, 2011

Semalam dalam sejarah...

As-salam~

Nampaknye kucing tu telah meraih simpati korang, korang mengasihani die dan aku disalahkan. Apekah?? Malam tadi tibe2 aku dapat satu pesanan ringkas yang menyebabkan dialog seperti di bawah terjadi. Dialog 96% original. Harap maklum. 


Dia : Weh, aku eksiden tadi. Due2 kaki aku patah. Mungkin kena operate sok. Sakit gile.
Aku : Ha??? Weh betol ke? (Ok, aku x bape nak caye sebab die macam tibe2.    Tapi memang tibe2 kan =.=) 
Dia : Betul la. (x tau macamne tone die jawab, adekah rase nak lempang aku atau sedih sebab aku x caye). 

Pagi tadi ++++++++++

Dia : Macam nak pengsan rase sakit nye.
Aku : Suh la dokter bius*sukesukilutut aku je suruh camtu kan*
Dia : Mane bole, haha*eh die bole gelak lagi* nak operate nanti baru la bius. Seminggu ni banyak mende yang x baik je.
Aku : Haha. *eh aku gelak jugak*. Bius cinta je bole. Nak buat camane mende nak jadik.
Dia : X pe lah, dugaan dan cabaran mesti ade dalam hidup kalo x kite x belajar. 
Aku : Ha kannn. *die masih ade falsafah lagi mase tu ye kawan2* Contohi lah die. Hehe

+++++++++++++++++++

Dia : Aku x dapat nak gambarkan camane semalam. Lepas jatuh tu aku rase2 kaki aku, mase tu la aku tau kaki aku patah. Sakit nye macam nak ape je. Ni la kenangan yang aku x kan lupe. 
Aku : Ko rase kaki ko patah dah kat situ?? Adehhh. Darah banyak ke mase tu?
Dia : Perghh terpancut ok. Aku tengok pun seram.
Aku : Perghhh. Pitam la, kalo aku nangis jugak kat situ. Ko nangis x? <-- eh yang ni aku x tanye

Part ni aku rase macam x leh bla. Die ade cakap, baru je sebelum eksiden tu, "jalan la nape benti nanti dapat makan free, naik kereta free, ubat free". Mase tu ade moto depan die kot, aku x pasti. Tapi sekarang. Tengok, kan dah free >.<


+++++++++++++++++


Senyap sampai sekarang. Dah operate ke die?? First time aku rase die eksiden sampai patah camni. Terkejut aku sebab siang tu mesej gelak2 je. Err. Ape perasaan korang? Ape nak buat kalo kawan kite dalam keadaan macam ni? Nak melawat, aku jauh. Die kat Pahang aku kat Penang



Ape-apeje : Semoge cepat balik dari hospital. Aku tau ko banyak keje nak buat. Pm pun kalah. Heheh


Sep 8, 2011

Part Time Hari Raye. *Lah sangat*

As-Salam~ 


Hehehehe masih mood raye lagi kah? Aku tanye sebab tajuk atas ni ade perkataan raye. Buat2 la ade mood lagi sape yang dah x de tu mase bace ni. Satu ni je aku nak post entry pasal raye, x banyak pun. *apekebendeakumerepekni. Haha ade komen gurau2 kate aku lame beraye, x abis beraye lagi sampai x update blog? Eh ade komen cam serius jugak. Motip?? Muahaha. X la, aku cuti raye seminggu je, kat rumah x dapat online. Pastu abis cuti dah stat kelas. Sibuk g kelas pulak. Buat itu buat ini. *alasan nak bajet bagus* Bhahahah

Mase aku g raye rumah orang raye pertame aritu ade jugak aku dengar orang yang keje. Sembang2 pastu tibe2 die kate "nak masuk keje dah ni pukul 2". Gulppp~ Ade lagi situasi, aku tengah sms ngan kawan aku raye 1st tu tibe2 die kate "aku tengah keje ni". Errkk. Patut la balas mesej aku macam sentap je. Macamane la perasaan orang yang keje mase raye. Adehhh. Ape2 pun hadapi dengan tabah. Raye kene riang2. Ala cam Riang Ria Raye bersame Nestle Cornflakes tu. Bole? Hikhik

kau rase ade driver x tu? Haha. *ade ok, tengah memulas stereng* =p


Yang ni part time aku reka2 je. Kalo part time betul2 bole nangis kot. Eh tak2, cool je. Muahaha. Ni tetibe aku jadik tukang bagi arahan macam orang yang ajar mase nak ambik lesen tuh. Aku rase mende nih terjadik sebab kete ni tetibe gedabak nak masuk kat ruang yang kecik iaitu ade penghadang kiri dan kanan ataupun longkang sebelum ke halaman rumah. Eh betul ke ayat aku ni? Korang paham ke? Ngahaha

Apeapeje : Nak tulis ape erh? ___________________________. 
Ok isi tempat kosong sesuke hati anda. Haha