Sep 23, 2011

Semalam dalam sejarah...

As-salam~

Nampaknye kucing tu telah meraih simpati korang, korang mengasihani die dan aku disalahkan. Apekah?? Malam tadi tibe2 aku dapat satu pesanan ringkas yang menyebabkan dialog seperti di bawah terjadi. Dialog 96% original. Harap maklum. 


Dia : Weh, aku eksiden tadi. Due2 kaki aku patah. Mungkin kena operate sok. Sakit gile.
Aku : Ha??? Weh betol ke? (Ok, aku x bape nak caye sebab die macam tibe2.    Tapi memang tibe2 kan =.=) 
Dia : Betul la. (x tau macamne tone die jawab, adekah rase nak lempang aku atau sedih sebab aku x caye). 

Pagi tadi ++++++++++

Dia : Macam nak pengsan rase sakit nye.
Aku : Suh la dokter bius*sukesukilutut aku je suruh camtu kan*
Dia : Mane bole, haha*eh die bole gelak lagi* nak operate nanti baru la bius. Seminggu ni banyak mende yang x baik je.
Aku : Haha. *eh aku gelak jugak*. Bius cinta je bole. Nak buat camane mende nak jadik.
Dia : X pe lah, dugaan dan cabaran mesti ade dalam hidup kalo x kite x belajar. 
Aku : Ha kannn. *die masih ade falsafah lagi mase tu ye kawan2* Contohi lah die. Hehe

+++++++++++++++++++

Dia : Aku x dapat nak gambarkan camane semalam. Lepas jatuh tu aku rase2 kaki aku, mase tu la aku tau kaki aku patah. Sakit nye macam nak ape je. Ni la kenangan yang aku x kan lupe. 
Aku : Ko rase kaki ko patah dah kat situ?? Adehhh. Darah banyak ke mase tu?
Dia : Perghh terpancut ok. Aku tengok pun seram.
Aku : Perghhh. Pitam la, kalo aku nangis jugak kat situ. Ko nangis x? <-- eh yang ni aku x tanye

Part ni aku rase macam x leh bla. Die ade cakap, baru je sebelum eksiden tu, "jalan la nape benti nanti dapat makan free, naik kereta free, ubat free". Mase tu ade moto depan die kot, aku x pasti. Tapi sekarang. Tengok, kan dah free >.<


+++++++++++++++++


Senyap sampai sekarang. Dah operate ke die?? First time aku rase die eksiden sampai patah camni. Terkejut aku sebab siang tu mesej gelak2 je. Err. Ape perasaan korang? Ape nak buat kalo kawan kite dalam keadaan macam ni? Nak melawat, aku jauh. Die kat Pahang aku kat Penang



Ape-apeje : Semoge cepat balik dari hospital. Aku tau ko banyak keje nak buat. Pm pun kalah. Heheh


No comments: