Dec 16, 2011

Sepintas lalu. #LahSangat

Tak tau nak buat entry ape. Cume nak bagitau. 



Ni vacuum yang bukan aku buat. Tapi, aku nak gune vacuum ni untuk sedut habuk2 yang ade kat sini. Bole? Ngaa~ *cumebukansekaranglakahkahkah
Takpe, nanti aku gune kau ye vacuum yang comel. 

Apeapeje : Sedang berjuang meniti arus kehidupan. Eh yeke? Err




Nov 16, 2011

YNWA. Bole?



Apeapeje : You're what you Think

++++++

Oct 11, 2011

Reasons Why Superheroes Aren’t Online More Often

Korang pernah ke tengok Superhero dunia dok depan laptop or pc. Eh x pun, yang gune ipad. Hahaha. Dorang pun celik IT jugak ape. 
......

....

..

.
Dorang pun online ke? Ngahaha
Aku kompius kalau dorang pergi Cyber Cafe.
 Orang lari ke peluk superhero dorang nih. Hahah


Apeapeje : Hai Superhero sekalian, ade blog ke?  Nak url? Ngeee~

--> grab from buzzlol

Oct 6, 2011

Makan sikit kenyang ke..

As-salam~


Lokasi : Kafeteria
Masa : Lebih kurang 12 tengahari


Aku duduk2 kat situ bersama 2 orang rakan yang sedang makan, aku x makan sekali. Cume mengisi ruang kerusi yang kosong. Aku beli bungkus makan dalam bilik je. Bole? Kehkeh

Kebetulan aku duduk betul2 mengadap tempat orang nak ambik makanan. Yang macam Buffet tu kan. Mase tu aku rase waktu kemuncak la sebab ramai betul tetibe keluar waktu yang same. Serbu kafe tu. Aku pun perhati je la orang yang tengah ambik makanan tu. Sepanjang pemerhatian aku, ni aku sertakan gambarannya.


Kaum lelaki yang aku tengok semue ambik nasik penuh2 camni. Yang nak melimpah pinggan pun ade. Sket je lagi. Haha. Pastu lauk plak ade yang x nampak nasik. Eh? Ni yang aku lukis nampak macam simple tapi sebenanye aku nak lukis nasik+lauk yang crowded tu tapi x reti lukis. =p


Kaum2 hawa ambik nasik sket je. Banyak lagi ruang dalam pinggan tu. Yang ni memang aku nak lukis simple. Tapi ayam tu aku plak kompius macam nugget pun ade. >.<. Ke pempuan makan nasik sket tapi makan mende lain banyak? Hahaha. Eh ke diet? Lalala~





Kesimpulannye, nampak x perbezaan yang aku lukis tu? Haha. Aku tertanye-tanye kenape kenape?? Lepas tu kan, laki yang makan banyak tu nak banding dengan pempuan yang makan sket, kenape mereka yang abis dulu? Contoh macam kat rumah kan, ayah aku ambik nasik+lauk penuh pinggan, aku ambik sket je. Tibe2 dalam beberape minit ayah aku yang siap makan dulu. Apekah??



Apeapeje : Jangan tanye kenape rupa lukisan aku camtu. Aku suke
 perhatikan orang kalo tengah x de keje, tapi kalo orang perhatikan
aku. Aku terus x senang duduk, berdiri, berguling. Motip? 
Haha. Kau senang??



Sep 28, 2011

White Fixie

As-salam~


Walaupun arini ari rabu, aku x bole jugak nak buat 'Wordless Wednesday'. #sapeSuruhKauBuat 


Baru-baru ni ade program kat tempat aku. Haha x menahan tempat aku. Ade program Sambutan Kemerdekaan. Aktiviti pertame selepas perasmian adalah pelepasan budak2 berbasikal mengelilingi kawasan yang ditetapkan*sebenanye x ingat kat mane. Haha* Dipendekkan cerita, dorang dah abis keliling area yang ditetapkan tu maka kembalilah mereka ke pangkal jalan. Erkkk


Sambil2 aku dengan rakan berjalan ke hulur hilir, terjumpalah sekumpulan pemilik fixie yang baru balik dari Le Tour de Pulau Pinang menjelajah tu. Terjumpa plak fixie kale putih. Ahaha smart weh. Tibe2 tengok kat fon dah ade gamba kat sebelah ni. Muahaha apekah?? Ok tipu, sebenanye aku yang suruh ambikkan gamba. Bole? >.<


Ape-ape je : Eh eh nanti aku bagitau camane keadaan kawan aku yang eksiden tuh. Macam x caye je bole huhahuha lagi. Tapi tu 
la hakikatnye, die gelak2 x kan aku nak serius. Peace ^-^v

Sep 23, 2011

Semalam dalam sejarah...

As-salam~

Nampaknye kucing tu telah meraih simpati korang, korang mengasihani die dan aku disalahkan. Apekah?? Malam tadi tibe2 aku dapat satu pesanan ringkas yang menyebabkan dialog seperti di bawah terjadi. Dialog 96% original. Harap maklum. 


Dia : Weh, aku eksiden tadi. Due2 kaki aku patah. Mungkin kena operate sok. Sakit gile.
Aku : Ha??? Weh betol ke? (Ok, aku x bape nak caye sebab die macam tibe2.    Tapi memang tibe2 kan =.=) 
Dia : Betul la. (x tau macamne tone die jawab, adekah rase nak lempang aku atau sedih sebab aku x caye). 

Pagi tadi ++++++++++

Dia : Macam nak pengsan rase sakit nye.
Aku : Suh la dokter bius*sukesukilutut aku je suruh camtu kan*
Dia : Mane bole, haha*eh die bole gelak lagi* nak operate nanti baru la bius. Seminggu ni banyak mende yang x baik je.
Aku : Haha. *eh aku gelak jugak*. Bius cinta je bole. Nak buat camane mende nak jadik.
Dia : X pe lah, dugaan dan cabaran mesti ade dalam hidup kalo x kite x belajar. 
Aku : Ha kannn. *die masih ade falsafah lagi mase tu ye kawan2* Contohi lah die. Hehe

+++++++++++++++++++

Dia : Aku x dapat nak gambarkan camane semalam. Lepas jatuh tu aku rase2 kaki aku, mase tu la aku tau kaki aku patah. Sakit nye macam nak ape je. Ni la kenangan yang aku x kan lupe. 
Aku : Ko rase kaki ko patah dah kat situ?? Adehhh. Darah banyak ke mase tu?
Dia : Perghh terpancut ok. Aku tengok pun seram.
Aku : Perghhh. Pitam la, kalo aku nangis jugak kat situ. Ko nangis x? <-- eh yang ni aku x tanye

Part ni aku rase macam x leh bla. Die ade cakap, baru je sebelum eksiden tu, "jalan la nape benti nanti dapat makan free, naik kereta free, ubat free". Mase tu ade moto depan die kot, aku x pasti. Tapi sekarang. Tengok, kan dah free >.<


+++++++++++++++++


Senyap sampai sekarang. Dah operate ke die?? First time aku rase die eksiden sampai patah camni. Terkejut aku sebab siang tu mesej gelak2 je. Err. Ape perasaan korang? Ape nak buat kalo kawan kite dalam keadaan macam ni? Nak melawat, aku jauh. Die kat Pahang aku kat Penang



Ape-apeje : Semoge cepat balik dari hospital. Aku tau ko banyak keje nak buat. Pm pun kalah. Heheh


Sep 8, 2011

Part Time Hari Raye. *Lah sangat*

As-Salam~ 


Hehehehe masih mood raye lagi kah? Aku tanye sebab tajuk atas ni ade perkataan raye. Buat2 la ade mood lagi sape yang dah x de tu mase bace ni. Satu ni je aku nak post entry pasal raye, x banyak pun. *apekebendeakumerepekni. Haha ade komen gurau2 kate aku lame beraye, x abis beraye lagi sampai x update blog? Eh ade komen cam serius jugak. Motip?? Muahaha. X la, aku cuti raye seminggu je, kat rumah x dapat online. Pastu abis cuti dah stat kelas. Sibuk g kelas pulak. Buat itu buat ini. *alasan nak bajet bagus* Bhahahah

Mase aku g raye rumah orang raye pertame aritu ade jugak aku dengar orang yang keje. Sembang2 pastu tibe2 die kate "nak masuk keje dah ni pukul 2". Gulppp~ Ade lagi situasi, aku tengah sms ngan kawan aku raye 1st tu tibe2 die kate "aku tengah keje ni". Errkk. Patut la balas mesej aku macam sentap je. Macamane la perasaan orang yang keje mase raye. Adehhh. Ape2 pun hadapi dengan tabah. Raye kene riang2. Ala cam Riang Ria Raye bersame Nestle Cornflakes tu. Bole? Hikhik

kau rase ade driver x tu? Haha. *ade ok, tengah memulas stereng* =p


Yang ni part time aku reka2 je. Kalo part time betul2 bole nangis kot. Eh tak2, cool je. Muahaha. Ni tetibe aku jadik tukang bagi arahan macam orang yang ajar mase nak ambik lesen tuh. Aku rase mende nih terjadik sebab kete ni tetibe gedabak nak masuk kat ruang yang kecik iaitu ade penghadang kiri dan kanan ataupun longkang sebelum ke halaman rumah. Eh betul ke ayat aku ni? Korang paham ke? Ngahaha

Apeapeje : Nak tulis ape erh? ___________________________. 
Ok isi tempat kosong sesuke hati anda. Haha



Aug 18, 2011

Sketsa ke? || 1st trial Dolly vs Dodol

Di suatu malam ....
Selepas ******h
Budak sebelah, agenda salam-menyalam. Hakss

Tibe2 satu lontaran suara kedengaran di telinga..

Dia  : Sem 1??
Tett : *Jawab sambil sengih* Tak, sem 6..
Dia  : Terkejut+malu lalu dengan pantasnye berkata "kecik nye"..
Tett : What????*dalam hati* Hanya mampu tersengih. Pheww~

++++++++++++++++
Di suatu pagi....
Percubaan untuk melukis kartun sendiri. *sekarang memang musim orang addicted doodle erh?*

X gune paint x gune photoshop mahupun segala shop2 yang ade kat Malaysia nih. Bole berteka teki sekarang. Ok mase tamat, jawapannye ade di bawah. Haha =p

Dengan berbekalkan skill melukis di sekolah dulu yang telah lame ditinggalkan, ni lah percubaan yang x berape nak pertame la. Dah lukis padam dah lukis ter klik 'erase page' plak. Adehh. Terus putih suci dan murni skrin. Jadi lukis la semule untuk kali yang ke berape ntah. Ni bukan lukis sorang, nampak kan name sorang lagi. Sebab nak lukis online, ha hambekk, lukis la kat sini dengan ruang yang tersedia. Siap bahagi 2 lagi. Nak bahagi kawasan pun mule2 fail. Muahaha. Akhirnye jadi la macam ni.


Oh mule2 bukan gamba macam kat atas yang kitorang lukis, ade la mende lain yang x jadi. Las2 lukis arnab. Motif?? Baiklah di kesempatan ini kitorang sekaligus mendedikasikan Bunny2 di atas yang jauh beza seni nye dengan Raji Bunny yang dah lame x keluarkan entri Bunny nye. Bile nak update weh. Alang2 Selamat Hari Raye jugak dari kami di Malaysia. Raye ni x balik ke? Raye kat Jepun erh. Hehe. Jangan pitam tengok Bunny versi kitorang. Haha *Bajet die bace aku tulis ni*

Caption untuk Bunny ezay adalah Samseng Bunny. Pastu die kate samseng2 pun tetap kepit. Apekah?? Bunny aku adelah Samsung sebab die x samseng. Bole? Hahaha. Ezay kate, hodoh2 la orang suke tengok. Aku pun, ha?? betol ke? cececece. Tiap orang ade penilaian sendiri. Ye la ade orang tengok dari segi tu, ade orang dari segi yang lain. Mane same. Yang same tu kebetulan. =p 
--> Pelukis Samseng Bunny : Ezay Hadry


Ape2jeMule2 tengok lukisan sendiri bole ter-guling2 jatuh bawah katil.
Kau mampu guling2??